Ouders aan het woord

Anneloes, moeder van Flore:

“Wat een geluk dat Flore tijdens haar eerste twee jaar, twee dagen in de week naar Astrid mocht. Astrid is een spontane, zorgzame en lieve gastouder. Ze daagt de kinderen uit om te leren, om te ontwikkelen, maar zeker ook om heerlijk kind te zijn en alles op zijn of haar eigen tempo te doen. Astrid zorgt dat kindjes zich veilig voelen en heeft veel geduld. Bij Astrid Thuis zijn er fijne dagritmes, waar muziek, dansen en lekker buiten spelen vaste prik zijn. Het is fijn communiceren met Astrid, alles is bespreekbaar, denkt graag mee en geeft fijne tips waar nodig. Al met al, super fijne tijd gehad, waar we erg dankbaar voor zijn!”

Stefanie, moeder van Oskar:

“Ons zoontje Oskar is een jaar lang bij Astrid geweest, vanaf dat hij 2 jaar en 4 maanden was. In het begin vond hij het nog wel eens spannend om erheen te gaan, maar aan het eind van de dag kregen we hem vaak niet meer mee naar huis. Astrid is een lieve gastouder die goed kan observeren, ze zag goed hoe ons zoontje echt in elkaar zit. Ze heeft een fijn ritme in de opvang, waarbij ze ook iedere dag naar buiten gaan, naar een speeltuin in de buurt. De sfeer in haar huis is warm en gezellig. Ook helpt er een lieve oma één dag in de week mee, die soms ook met de grotere kinderen ging knutselen. Astrid stimuleerde ons zoontje ook om nieuwe dingen te leren, en communiceerde daar ook duidelijk over met ons. Verder vonden wij het heel leuk dat Astrid af en toe muziek met de kinderen draait. Al met al, een fijne plek!”

Marten, vader van Daen en Zay:

“Een opvang die aansluit bij je eigen stijl van opvoeden is wat wij het liefste wilden en lastig te vinden bij een kinderopvang. Daarom was het een groot geluk dat we in contact kwamen met Astrid. Er was direct een klik. Vanaf dag een zagen we dat onze jongens (Zay 0 en Daen 2 jaar) gelukkig waren bij Astrid thuis. Ze is zorgzaam, attent, heeft een duidelijke visie en zicht op de ontwikkeling van de kinderen. Als ouders was het fijn om persoonlijk contact te hebben met Astrid en konden op die manier samen onze kinderen ontdekken en elkaar verstevigen. Daen en Zay zijn enthousiaste en energieke jongens waar Astrid goed mee om kon gaan. Ze had direct het gaspedaal en rem door om de jongens aan te moedigen of af te remmen. Ik gun alle kinderen zo’n prettige opvang als Bij Astrid!” 

Bibian, moeder van Jeppe en Cato:

Cato en Jeppe waren vanaf dag één thuis “Bij Astrid thuis”. De opvang voelt als een warm gezin waarin de kinderen worden opgenomen en meedraaien. Astrid haar enthousiasme, creativiteit, humor en liefdevolle aandacht sluiten nauw aan op de belevingswereld van onze kinderen. Ze heeft oog voor het kind en alles wat het kind nodig heeft, waardoor ze zich heel natuurlijk en vanzelfsprekend kunnen verbinden aan “mama” Astrid. Cato en Jeppe kwamen altijd thuis met vrolijke verhalen over hun fijne dag bij Astrid. Ook wij als ouders hebben het contact en Astrid haar persoonlijke en betrokken houding altijd als zeer prettig ervaren. We gaan haar en de opvang ontzettend missen!

Sarah, moeder van Micah:

“Ons zoontje van 20 maanden had zijn tweede thuis gevonden bij Astrid. Na twee weken voelde hij zich als een vis in het water in Astrid’s gezellige huis. Astrid is heel zorgzaam en maakt op een heel respectvolle manier duidelijk aan de kinderen wat wel en niet mag/kan. We merkten dat Astrid veel energie stook in het leren kennen van ons zoontje als persoon. Ze kende zijn individuele karakter en behoeftes al snel en dat kon je ook terug zien in hoe goed hij zich voelde gedurende de hele dag bij Astrid thuis. Veel naar buiten en vooral veel spelen en lol hebben, heerlijk vond hij het .. en wij dus ook! Verder was Astrid heel open en direct in de communicatie naar ons en dat vonden we heel fijn.”

Tim, vader van Max:

“Wij vonden het best een beetje spannend om onze zoon bij een “vreemde” achter te laten. Maar bij onze kennismaking met Astrid voelden wij ons direct thuis. En onze zoon duidelijk ook!  Astrid is geen babysitter, maar echt een (gast)moeder. Haar liefde voor kinderen is onmiskenbaar en de zorg voor haar gastkinderen staat duidelijk voorop. Haar huis is een veilige, warme plek vol speelgoed en zónder TV. Ze neemt de kids dagelijks mee naar buiten, besteed veel aandacht aan samen goed eten en stimuleert de ontwikkeling van de kinderen actief met spelletjes en activiteiten. Uit de feedback die we aan het eind van de dag altijd van haar kregen bleek veel inzicht en ervaring: ze begreep onze zoon soms beter dan wijzelf!  Astrid heeft ons alledrie heel veel geleerd en we kunnen haar niet genoeg aanbevelen.

Lindy, moeder van Lou:

“Wij zijn in verband met verhuizing helaas maar kort bij Astrid geweest, maar onze dochter Lou heeft het in die tijd super leuk gehad bij Astrid. Astrid is lief, weet de kinderen ongedwongen met elkaar te verbinden. Ik verbaasde me erover hoe veel creatief spel er tussen de kinderen ontstond en hoe Lou daar moeiteloos in mee ging. Heel leuk hoe Astrid dit weet te stimuleren. Conflicten worden op een prettige manier opgelost: rustig, met goede uitleg, of juist met een grapje. Astrid voelt steeds goed aan wat in een bepaalde situatie handig is voor de kinderen. Verder vond ik dat Astrid op een fijne manier zicht had op wie onze dochter is en wat zij nodig heeft. En dit alles gaat Astrid heel natuurlijk af; ik heb niet meegemaakt dat iets haar te veel was. Alles bij elkaar heel prettig om je kind aan toe te vertrouwen. En ook het huis is knus en gezellig, waardoor onze dochter zich snel op haar gemak voelde. “

Katy, moeder van Jan:

Astrid is een hele leuke gastouder die ik aan iedereen kan aanbevelen. Ze heeft altijd de tofste ideeën en plannen klaar om met de kinderen te doen en voelt ook goed aan wanneer er even een rustmomentje moet ingebouwd worden. Mijn zoontje Jan ging zonder omkijken bij haar naar binnen en kwam ’s avonds enthousiast terug naar huis. Ik kon hem altijd met een gerust hart bij Astrid achterlaten. “

Tineke, moeder van Adam en Vera (zelf gastouder):

Ik ken Astrid als een speelse moeder. Astrid heeft het vermogen om met groots theater maar ook klein en tactiel spel de kinderen te volgen en te begeleiden in hun fantasiespel.  Probleempjes worden opgelost met een grapje als dat mogelijk is. Anders ken ik Astrid ook als een standvastig persoon die liever door een confrontatie heen werkt dan hem vermijd. Dat maakt haar tot een consequente en zelfverzekerde ouder waar ik mijn kinderen vol vertrouwen zou achterlaten.”

Fransien, moeder van Daan en Anna:

“Astrid heeft een tijd een dag in de week bij ons thuis opgepast op onze kinderen van destijds 1.5 en 3.5 jaar. Dat was superfijn. Astrid heeft een heel natuurlijke manier van omgaan met kinderen. Ze zorgde goed voor mijn kinderen en speelde ook veel met ze. Ze gingen lekker veel naar buiten en maakten bijvoorbeeld een uitstapje naar de kringloopwinkel in de buurt. Wat ik fijn vond is dat ik het gevoel had dat Astrid zich echt in mijn kinderen verplaatste, ook die keer dat mijn oudste het even niet zo leuk vond dat papa en mama er niet waren. Ik heb mijn kinderen altijd met een gerust hart aan Astrid toevertrouwd. Wat ik ook leuk vind aan Astrid is dat ik het gevoel kreeg dat ze het echt heel leuk vond om met mijn kinderen op te trekken en ze beter te leren kennen.

Ruth, moeder van Jinte, Hasse en Merlijn (zelf gastouder):

Ik ken Astrid als een leuke, spontane (gast)moeder met een lieve, maar zo nodig ook stevige houding naar de kinderen. Ze neemt de tijd om met aandacht te horen en zien wat de kinderen te vertellen hebben en wat ze aan het doen zijn en haakt daar op een speelse manier bij aan. Ik word zelf vrolijk als ik haar bezig zie met de kinderen en zie hoe de kinderen er ook blij van worden, en zin hebben om onder haar hoede te gaan spelen, of klusjes te doen als opruimen, jassen aantrekken, knutselen. Bij mijn kind naar de opvang brengen van Astrid voel ik vertrouwen.

Merel, moeder van Vere en Roan:

Wat ik zie in je omgang met de kinderen: je bent aanwezig, aandachtig voor de kids zonder in hun eigen ruimte in te breken. Je bent altijd in voor een spelletje, boekje of knuffel. Je hebt een natuurlijk overwicht zonder streng te zijn en ik bewonder hoe je met humor vaak de angel uit een ingewikkelde situatie kan halen. Ik vind je lief en rechtvaardig en bent in staat om mee te denken en om te denken met betrekking tot dreumes/peuter/kleuter vragen en leed.